Cum să alegeți o bicicletă pentru copilul Dvs.?

Copilul Dvs. crește foarte repede, iar în acea perioadă a învățat o mulțime de lucruri grozave, cum ar fi utilizarea trotinetei sau a bicicletei fără pedale, datorită cărora au învățat să își mențină echilibrul și stabilitatea. Copii de la vârsta de aproximativ 2 - 3 ani merită un cadou pe măsură și anume o bicicletă de calitate. Bicicleta este o alegere minunată, datorită căreia copii vor petrece mai mult timp pe terenul de joacă, în natură și nu este nimic mai prețios decât timpul petrecut cu prietenii la aer curat.

Alegerea bicicletei nu poate fi subestimată sub nicio formă. Există doi parametri importanți. Primul este alegerea mărimii potrivite. Alegerea incorectă a bicicletei va descuraja copilul, acesta va avea teamă de condus. Vă vom oferi câteva sfaturi utile despre cum puteți evita aceste complicații inutile.

Vârsta nu este un indicator precis și clar în alegerea bicicletei. Fiecare copil are înălțimea diferită la vârsta lui. Deci parametrul de vârstă nu este deloc decisiv. În primul rând, măsurați înălțimea și dimensiunea interioară între picioarele copilului. Al doilea parametru este, desigur, ideea și dorința de cum ar trebui să arate o bicicletă perfectă. După cum știm, copii sunt primii care se bucură cel mai mult, când vine vorba de cadouri. Bucuria lor este sinceră, așa că nu uitați să țineți cont de conceptul lor despre bicicleta ideală. Vă aduceți aminte de prima bicicletă pe care ați avut-o? Eu da, era un BMX negru al fratelui meu. Pentru a fi sincer, în trecut nu s-a pus accentul pe partea vizuală a lucrurilor și nici nu au existat atâtea oportunități ca în ziua de astăzi. Astăzi, avem pentru fetițe biciclete grozave roz cu sclipici, panglici, coșulețe pentru păpuși, cu motive și licențe originale ale eroilor din filmele populare, prințese și personaje de poveste precum Barbie, Frozen, Minnie Unicorn, Pepa Pig, Paw Patrol, Pompierul Sam, T Rex, Cars, Avengers, Minions, Capitan America.

În oferta noastră găsiți producători, precum Dino Bikes – Italia, Puky – Germania, Bungi Bungi Bikes și RoyalBaby.

Cu toate acestea, luați în considerare următoarele dimensiuni ca ghid și ca punct de plecare pentru selecția dimensiunii a roților pentru viitorul ciclist. Vă recomandăm să încercați bicicleta înainte de a o cumpăra.

Și nu uitați de siguranță! Echipați-l pe micul ciclist cu cască de protecție și apărători pentru coate și genunchi. O gamă largă de accesorii, găsiți aici: https://www.raijucarii.ro/accesorii-pentru-biciclete-i-triciclete-c1_7922_7926

Măsurarea lungimii picioarelor interne:

Deoarece aceasta este măsura principală folosită pentru calcularea dimensiunii a bicicletei Dvs., nu vă bazați pe calculul lungimii a pantalonilor copilului. Trebuie să fiți mai exacti. Aici sunt pașii, care trebuie să le urmați

  • Așezați copilul cu spatele la perete
  • Desfaceți picioarele copilului la o distanță de 15-20 cm între ele pe o suprafață stabilă și plană
  • Așezați cartea între picioare și trageți-o cu atenție în sus pe perete. Ridicați cartea până când se fixează între picioare (aceasta imită scaunul bicicletei).
  • În acest fel, aflăm lungimea între picioare care corespunde graficului nostru și, pe baza acestei dimensiuni, alegeți dimensiunea potrivită a bicicletei:

 

Dimensiunea roților

Vârsta copilului

Înălțimea copilului

Înălțimea între picioare

10"

2

70-90 cm

 

12"

2-4

85-100 cm

35 – 42 cm

14"

3-5

95-110 cm

40 – 50 cm

16"

4-6

105-125 cm

45 – 55 cm

20"

5-8

120-135 cm

55, - 63 cm

24"

8-11

135-145 cm

60 – 72 cm

26"

11+

145+ cm

70+ cm

 


Avem câteva dimensiuni utile pentru alegerea corectă a bicicletei pentru copilul Dvs. de la producătorul italian Dino Bikes:

12" scaunul în poziția minimă posibilă este de aproximativ 45 cm

14" scaunul în poziția minimă posibilă este de aproximativ 48 cm, de la scaun la pedală 38   cm

16" scaunul este în poziția minimă posibilă de aproximativ 53 cm, de la scaun până la pedala 44-45

Aurelia 20" scaunul este în poziția minimă 59 și max. 73 cm, de la scaun la pedală 49-50 cm

 

Dimensiunile bicicletelor de la producătorul Bungi Bungi

Dimensiunea roților

Vârsta copilului

Înălțimea copilului

Înălțimea între picioare

14“

3-4,5

95-110 cm

36-45 cm

16“

3,5-6

105-120 cm

41,5-51,5 cm

20"

6-9

115-130 cm

48-56 cm