Idei despre cum să înlocuiești jocurile și să înveți ceva nou!

Îi lipsește copilului tău grădinița? Iată câteva idei despre cum să îi  înlocuiești jocurile și să-l înveți ceva nou!


Izolarea își cere taxa, chiar și sub forma unui stereotip nedorit. Cei mici sunt cei, care au cel mai mult de suferit, deoarece nu pot să exploreze lumea și să descopere lucruri noi. Dacă ai rămas în pană de idei, și nu mai ști ce jocuri să invetezi, dar totuși vrei ca copilul tău să se dezvolte, ca și cum ar fi la grădiniță, ești la adresa potrivită.

Iată câteva idei de jocuri distractive care să îi ajute pe cei mici să învețe conceptele de bază ale învățatului, să practice rezolvarea problemelor și să își dezvolte gândirea logică, lucru pe care îl învățau la grădiniță. În plus,  într-un mod jucăuș își vor dezvolta creativitatea, atenția sau abilitățile lor motrice fine. Tot ce ai nevoie este un kit LEGO DUPLO și câteva articole de uz casnic.

 

Și ști ce este cel mai interesant la aceste mici activități? Că, în timp ce crezi că copilul tău doar se joacă, el își dezvoltă de fapt mintea și învață cu o viteză în care nu ai crede.

 

1 Alocare culori

Pentru acest joc simplu, ai nevoie doar de o cutie de ouă goală, câteva cuburi LEGO® DUPLO®, creioane colorate și hârtie (de exemplu, deja folosită). Desenează o grilă pe hârtie și cere copilului să coloreze fiecare cadru în diferite culori.  Apoi , așează  hârtia colorată în pachetul de ouă deschis. Cere-i copilului să atribuie cuburile lego la culoarea corectă.

 

Vrei ca jocul să fie mai interesant? Colorează mai multe cadruri în diferite culori, și arată hârtia copilului tău. Apoi ascunde hârtia. Sarcina copilului este să-și exerseze memoria și să repete ordinea culorilor de pe hârtie, folosind cuburile colorate.

 

                                                      

 

2 Repetă formele

Crează mai multe forme pe hârtie desenând mai multe cuburi LEGO® DUPLO®. Apoi cere copilului să pună cuburile în forma corectă. O activitate excelentă pentru dezvoltarea abilităților motrice fine și coordonarea mâinilor și a ochilor. De asemenea, poți fi mai creativ: încearcă să creezi o literă, un număr sau un nume complet. Sau poți utiliza una dintre sugestiile noastre dacă ești în căutarea inspirației.

 

                                                     

 

3 Spune-mi o poveste

Spune-i copilului o poveste. De exemplu, poți începe așa: „Copiii s-au dus cu părinții să viziteze animalele la grădina zoologică”. Provoacă copilul să repete povestea ta, folosind figuri sau animale LEGO® DUPLO® (sau folosește lucruri pe care le ai la îndemână). Acest joc ajută copilul să înțeleagă succesiunea evenimentelor din poveste. El își dezvoltă memoria pe termen scurt și, în plus, învață să perceapă timpul.

 

                                                           

 

Și cum să introduci lumea literelor și a numerelor celui mic?

Utilizează unul dintre kiturile de construcții cu alfabet sau numere, care aduc nu numai învățare, ci și distracție. Vei vedea că copilul tău se va îndrăgosti de acest joc.

Copilul va face cunoștință într-un mod jucăuș cu literele la încărcarea și descărcarea cuburilor în culori colorate pe un camion cu alfabet. De asemenea, poate construi un turn înalt, deoarece kitul conține 26 de cuburi cu litere! În cutie vei găsi și două figurine de copii și un urs polar, datorită căruia jocul este și mai interesant și mai distractiv.

 

                                                             

 

Lumea numerelor este prezentată de trenul cu numere. Tu și copilul tău veți avea parte de foarte multă distracție construind un tren din 10 cuburi cu numere, jucându-vă pe podea sau jucându-vă cu figurine de copii sau pisici. Cu ajutorul tău, copilul tău va învăța numerele și numărarea simplă și mai mult va fi încăntat de acest lucru.

 

                                                           

 

Care sunt avantajele kiturilor de contrucție?

Aké sú výhody stavebníc?

Motricitatea

  • Creând tot felul de desene, copilul practică abilitatea și coordonarea mâinilor și a ochilor

Comunicarea

  • În timpul jocului, copiii creează povești și învață să numească și să explice diverse situații, ca apoi să le transmită în mod propriu părinților, fraților sau prietenilor

Gândirea

  • Capacitatea copilului de a lua decizii și de a rezolva problemele se îmbunătățește odată cu construirea repetată a lego-ului

Abilități sociale

  • Copilul învață să împărtășească și să colaboreze cu părinții sau frații construind creațiile lor

Emoții

  • Împreună, învățați să faceți față provocărilor și eșecurilor, dar și să împărtășiți succesele în timpul procesului creativ

Creativitate

  • Copilul încearcă să construiască ceea ce își poate imagina. Nu există limite și copilul va folosi orice instrument la îndemână pentru a se exprima

Toate aceste jocuri, și multe altele, pot fi găsite pe site-ul raijucarii.ro. În plus, pentru achiziții de peste 15 RON din categoria produse de sezon, vei primi un cadou gratuit la alegere, astfel încât timpul în carantină poate fi și mai distractiv!